Vis & water

Op brasem en winde op de Eem in VIS TV (video)

1116
11 jul 2024

In de derde aflevering van de nieuwe reeks afleveringen van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 14 juli om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Marco en Tamme op de rivier de Eem nabij Baarn op brasem en winde.

Marco en Tamme beginnen al vroeg in de ochtend in een plantenrijke zijarm van de Eem. Het is tijdens de opnames een stuk frisser dan de dagen ervoor en de brasems, die eerder massaal in dit ondiepe gebied lagen, lijken nu weg te trekken. Gelukkig weet Tamme er tijdens het pennen toch nog een flinke te vangen. Marco volgt met een winde aan de feeder en daarna valt het stil, dus zoeken ze een andere stek.

Bekijk hier alvast de trailer van deze aflevering:

Diepe buitenbocht

Het ondiepe water is door de buien te veel afgekoeld, dus gaan de mannen met de veerpont naar de overkant van de Eem. Daar installeren ze zich in een diepe buitenbocht van de rivier. Hier stroomt het mooi en zijn de grote brasems actief aan het azen.
Ben jij benieuwd of Marco en Tamme op deze laatste stek nog wat dikke brasems kunnen vangen?
Kijk dan komende zondag (14 juli) om 09:30 uur op RTL 7.

Meer dan vangen

Avontuur en beleving zijn niet voor niets belangrijke aspecten van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – óók aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische wateren van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2024 van VIS TV. Deze zomer komen zijn er twaalf nieuwe afleveringen van VIS TV op televisie. Stem daarom iedere zondag om 9.30 uur af op RTL 7. In deze extra afleveringen reizen Marco Kraal, Daniël Weijers, Tamme Smit en de nieuwe presentatrice Nathalie van den Berg – bekend van De Visvrouwen – door heel Nederland op zoek naar de beste en mooiste stekken.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.