Samen vissen

Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Vissen is een fantastische manier om deze mensen mee naar buiten te nemen en weer in contact te brengen met de natuur.



Gratis voor zorginstellingen door hengelsportverenigingen 

Met Samen Vissen brengen we zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. De visuitjes zijn gratis en we kiezen voor korte lijnen. De hengelsportvereniging bepaalt samen met de zorginstelling welk viswater geschikt is en wanneer gevist kan worden. De vrijwilligers van de vereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De activiteitenbegeleiders van het tehuis brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en drankje en ‘zorgbegeleiding’. Dat is alles: het vissen kan beginnen!

Meer informatie en aanmelden zorginstelling

Ga voor meer informatie en het aanmelden van jouw zorginstelling naar onze Samen VISsen website!

Aanmelden hengelsportvereniging en vrijwilligers

Wil jij met of namens jouw hengelsportvereniging Samen VISsen uitjes organiseren voor bewoners van een zorginstelling uit jouw buurt? Of wil je je aanmelden als nieuwe vrijwilliger? Ga dan naar ons inschrijfformulier voor verenigingen en vrijwilligers!

Online informatieavonden voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen

In mei en juni 2021 organiseert Sportvisserij Nederland met verschillende federaties online informatieavonden voor (vrijwilligers van) hengelsportverenigingen. Schrijf je hier in voor een informatieavond voor jouw federatiegebied!

Samen Vissen in de praktijk: taakverdeling en aandachtspunten 

De vrijwilligers van de hengelsportvereniging begeleiden de deelnemers bij het vissen. Het zorgcentrum blijft verantwoordelijk voor het wel en wee van de deelnemende bewoners. Samen kunnen zij bekijken of een vislocatie veilig is voor de deelnemers, maar bijvoorbeeld ook of er een (invaliden)toilet in de buurt is. 


Voor het Samen vissen kun je hier een sjabloon (Word) voor een groepsvergunning downloaden. Dit sjabloon dient volledig te worden ingevuld en ondertekend door de secretaris van de HSV. De namen van de deelnemers dienen voor de start van het visuitje te worden ingevuld door de Samen vissen coach. 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.