HSV Service

In memoriam: Nol Sweep

646
15 jul 2024

Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Nol Sweep, voormalig voorzitter en erelid van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland, op 88- jarige leeftijd is overleden.

Nol Sweep heeft een indrukwekkende hengelsportcarrière gekend. Al in 1963 is hij voorzitter geworden van HSV Ons Genoegen te Geertruidenberg. In die hoedanigheid initiatiefnemer en mede-oprichter van Federatie De Maas. Daarnaast was hij voorzitter van het Centraal Nederlands Hengelsport Verbond (CNHV).

Later leidde Nol Sweep de fusie van vier federaties tot Sportvisserij Zuidwest Nederland, waar hij voorzitter is geweest van 2002 tot 2015. Namens de sportvisserij zat Nol Sweep jarenlang in de Kamer voor de Binnenvisserij en in het bestuur van de OVB.

Vanaf 2001 werd Nol Sweep voorzitter van de NVVS. Hij was één van de sleutelfiguren bij de fusie van de OVB en NVVS tot Sportvisserij Nederland, waar hij vanaf 2006 tot 2011 voorzitter is geweest. In al die jaren heeft Nol Sweep nadrukkelijk vormgegeven aan de hedendaagse organisatie van de sportvisserij in Nederland.

De sportvisserij verliest in Nol Sweep een bekwaam bestuurder en een zeer gewaardeerd persoon. Hij inspireerde anderen zich in te zetten voor de sportvisserij. Volgens velen is de naam Nol Sweep een synoniem voor de georganiseerde sportvisserij.

Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland betuigen – namens medewerkers en bestuursleden – hun medeleven aan zijn vrouw Kitty, kinderen, kleinkinderen en naaste familie en wenst hen sterkte toe met het verlies.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.