Hét VISblad online september (video)

118
19 aug 2024

De zomervakantie zit er (bijna) weer op, maar de zomer is nog lang niet voorbij. Nog snel even een avondje vissen of in de weekenden lekker op pad? Deze uitgave van Hét VISblad geeft je genoeg inspiratie om de vrije uren goed te besteden. Veel leesplezier en een goede vangst gewenst!

De werptechniek van menig karpervisser is tegenwoordig ietwat roestig geworden. Met een (voer)boot is het immers een fluitje van een cent om een rig bijzonder nauwkeurig op de stek te droppen. Toch kan het volgens Tobias Coesel geen kwaad om je werp skills aan te scherpen. In de onderstaande video licht hij de voordelen van een verre en precieze worp toe en doet hij zijn techniek uit de doeken.












De Wilde Noordzee

In september gaat de bioscoopfilm De Wilde Noordzee in première. Daarin onthult duiker en onderwaterfilmer Peter van Rodijnen met verbluffende en unieke beelden een spectaculaire onderwaterwereld die voor de meesten van ons volkomen onbekend is. Dit filmisch avontuur is een ontdekkingsreis die de Noordzee in volle glorie en al haar facetten laat zien. Hét VISblad interviewde Van Rodijnen over de achtergronden en de totstandkoming van dit bijzondere project. Check behalve dit interview ook alvast de trailer van De Wilde Noordzee hieronder en reserveer alvast je kaarten voor de première.

Reserveer hier alvast je kaarten voor de première.

Bekijk hier de trailer:





Nieuw roofviswater verkennen

De Grecht ligt midden in het Groene Hart, maar dit riviertje is voor de meeste roofvissers (ook die uit de Randstad) nog onbekend terrein. Om te kijken of dit wellicht een verborgen pareltje betreft trok de redactie de polder in voor een verkenningssessie. Daarbij laten we zien hoe we daarbij te werk zijn gegaan en waar je op moet letten als je zelf een voor jou nieuw water gaat ontdekken.


Vaste stoktips van de Europees kampioen

Ramon Ansing pakte eind juni individueel goud op het EK dobbervissen aan het Prinses Margrietkanaal. Met de vaste stok vissen op dit soort kanalen is iets wat de Groninger heel goed ligt. Hét VISblad schoof langs de oever van het ‘PM-kanaal’ aan bij Ramon om hem het hemd van het lijf te vragen over de sleutel tot succes bij het EK.

 

10 haaientips

Haaien zijn van juni tot en met september voor veel strandvissers tegenwoordig dé targetvis. Deze visserij is niet bovenmatig ingewikkeld, zodat vrijwel iedereen een haai kan vangen. Probeer het zelf eens in Zeeland nu het seizoen nog in volle gang is. Houd je daarbij de tips en trucs van de specialisten Kees Gilissen en Robbert Kok in het achterhoofd, dan kan succes haast niet uitblijven.

 

Karpers uit de Friese Boezem

In Friesland ligt heel veel water met een fantastisch karperbestand. Dit laatste is vooral te danken aan het Spiegelkarperproject Friese Boezem dat al vanaf 2005 loopt. Gerard Hartmans vist fanatiek op dit enorm uitgestrekte stelsel van vaarten, kanalen en plassen en daar vangt hij met regelmaat prachtige schubkarpers en snelgroeiende spiegels. We gingen in juni met hem op pad op zoek naar de spreekwoordelijke ‘pot met goud’.



Nog veel meer!

In deze editie van Hét VISblad brengen we je natuurlijk ook op de hoogte van het laatste nieuws uit de hengelsport. Zoals het nieuwe Nederlands record zalm van 84 centimeter dat Marius Mudde op zijn naam schreef. Verder behandelen we in de rubriek Bijvangst de grootste vissendatabase en in Hengelsport & Maatschappij schuiven we aan bij de gezellige wedstrijden van Visclub 't Pontje in Akersloot. Uiteraard ontbreken de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, Vrijwilliger, VISpas Hotspots, VIS TV in detail, Wedstrijdvissen, In de markt en Vuurdoop niet. Kortom: weer genoeg te lezen over onze mooie hobby. 



Neem een abonnement!

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (print & online) of € 9,95 (online) sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.