Op witvis en karper in de uiterwaarden VIS TV (video)

208
25 jul 2024

In de vijfde aflevering van de nieuwe reeks afleveringen van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 28 juli om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Tamme en Marco in een ondergelopen weiland op witvis en karper.

De IJssel is flink buiten haar oevers getreden en de uiterwaarden staan onder water. Dit is een buitenkans voor vissen en sportvissers. Voor karper, brasem en winde is dit gebied nu een gedekte tafel. Ze zwemmen massaal de uiterwaarden op en doen zich te goed aan wormen die uit de bodem kruipen. Marco spot wat vissen en werpt zijn vlieg precies voor de school. Een flinke brasem schuift vol over zijn vlieg heen en na een mooie dril showt de presentator de vis kort voor de camera.

Kijk hier alvast de trailer van deze aflevering:

 

Reuzenkarper

Tamme vist met de werphengel en zoekt naarstig naar vis. Hij ziet een gigantische karper en werpt zijn haak voorzien van een worm precies voor zijn snuit. Uiteindelijk hapt de vis toe en gaat er als een razende vandoor. Is het lichte materiaal van Tamme sterk genoeg en blijft de vis uit de obstakels? 

Benieuwd of Tamme de reuzenkarper kan vangen?

Kijk dan komende zondag (28 juli) om 09:30 uur op RTL 7.

Meer dan vangen

Avontuur en beleving zijn niet voor niets belangrijke aspecten van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – óók aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische wateren van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2024 van VIS TV. Deze zomer komen zijn er twaalf nieuwe afleveringen van VIS TV op televisie. Stem daarom iedere zondag om 9.30 uur af op RTL 7. In deze extra afleveringen reizen Marco Kraal, Daniël Weijers, Tamme Smit en de nieuwe presentatrice Nathalie van den Berg – bekend van De Visvrouwen – door heel Nederland op zoek naar de beste en mooiste stekken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.