VISblad TV: makreelvissen met glitters en glimmers (video)

8590
16 jul 2024

De makreel staat niet bekend als de sterkste sportvis van de Noordzee. Toch zijn deze kleine torpedo’s echte krachtpatsers, mits ze met het juiste materiaal worden bevist. Daarom gebruikt Erik Hollestelle de beachfeeder, lichte lijnen, kleine haakjes en glitters & glimmers wanneer hij op makreel vist.

Op zonnige zomeravonden zijn de Zeeuwse stranden – op een enkele late badgast na – vooral het domein van de kustvisser. Die vist daar in de regel op bot, tong, zeebaars en zelfs haaien. In dit rijtje ontbreekt vaak de makreel. En dat is volgens Erik Hollestelle best vreemd en ook een gemiste kans. Zodra Scomber scombrus onder de kust zit staat hij ’s avonds namelijk klaar met een lichte strandhengel. “Aan de beachfeeder komt deze felle rover immers volledig tot zijn recht. Bovendien kun je zo lekker licht en actief vissen, met een beetje geluk in je blote bast en zwembroek. Dat is echt heerlijk en voor mij het ultieme zomeravondgevoel!” In de onderstaande video legt Erik tot in detail uit hoe hij deze tak van strandvisserij precies aanpakt.




Meer tips in Hét VISblad

Wil jij het vissen op makreel met de beachfeeder ook eens gaan proberen? Check dan zeker het artikel op pagina 8 t/m 13 in het augustusnummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips voor deze bijzondere visserij. Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 (print & online) of € 9,95 (online) sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Als nieuwe abonnee kun je kiezen uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.