Friesland strijdtoneel voor EK Dobbervissen 2024: kom je ook?

2565
28 jun 2024

Sportvisserij Nederland is dit jaar gastheer van het Europees Kampioenschap Dobbervissen. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni strijden aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg 24 landen om de Europese titel, zowel in het landenklassement als individueel. Team Holland staat met gouden ambities aan de start.

Tijdens het EK Dobbervissen hanteren de 138 deelnemers een verplichte dobbermontage aan de vaste hengel of werphengel. De vangsten op het Prinses Margrietkanaal zullen hoofdzakelijk bestaan uit brasems en kolbleien. Met name de brasem kan behoorlijk wat gewicht in de schaal leggen, maar in de regel is het formaat van Abramis brama heel gevarieerd.

Prinses Margrietkanaal

Het EK Dobbervissen vindt plaats aan het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van het buurtschap Spannenburg. Het parcours bevindt zich zowel aan de noord- als zuidzijde van de Spannenburgerbrug. Van maandag 24 t/m vrijdag 28 juni wordt er getraind aan het Prinses Margrietkanaal, waarna op 29 en 30 juni de officiële EK-wedstrijden plaatsvinden.



Programma EK Dobbervissen

  • 24 juni: training van 10:00 – 18:00 uur
  • 25 juni: training van 10:00 – 14:00 uur (17:30 uur vlaggenparade en openingsceremonie in Sneek)
  • 26 juni: training van 10:00 – 18:00 uur
  • 27 juni: training van 10:00 – 18:00 uur
  • 28 juni: officiële (verplichte) training van 10:00 – 14:00 uur
  • 29 juni: wedstrijd 1 van 10:00 – 14:00 uur
  • 30 juni: wedstrijd 2 van 10:00 – 14:00 uur / prijsuitreiking aan de waterkant om 17:00 uur
Bekijk hier het complete programma.

Team Holland

Om mee te strijden voor een gouden medaille selecteerden de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven een mix van kennis, ervaring en talent: Ramon Ansing, Stefan Altena, Nick Eestermans, Anja Groot, Stefan Hooyman en reserve Twan Swart. Voor Anja Groot is dit de derde EK-deelname. De viervoudig wereldkampioene bij het damesvissen is de enige vissende vrouw van het deelnemersveld. Wat verwachten zij van het toernooi? Lees hier verder voor een uitgebreide voorbeschouwing.

JeugdVISevent

Op zondag 30 juni organiseert Sportvisserij Nederland samen met Sportvisserij Fryslân en Sportvisserij Oost-Nederland de ZomerVISkaravaan EK-editie. Tijdens dit speciale jeugdevent, kun je deelnemen aan leuke activiteiten op het evenementen-terrein aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg. Tegelijkertijd vindt het EK Dobbervissen plaats; een prachtig moment om wedstrijdtoppers in actie te zien en zelf actief bezig te zijn. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Bezoek het EK Dobbervissen

Wil je de wedstrijdtoppers aan het werk zien? Een bezoek aan het EK is mogelijk. Gezien de beperkte parkeermogelijkheden en de (tijdelijke) afsluiting van enkele wegen bij de wedstrijdlocatie is een bezoek met het openbaar vervoer de beste optie. De Arriva lijnen 42 en 41 stoppen bij de halte Strjitwei, Tjerkgaast – Spannenburg, die in het midden van het parcours ligt. 

Een andere mogelijkheid is om met de auto en fiets te komen. Parkeer de auto dan iets verder weg (bijv. in St. Nicolaasga), fiets vervolgens in tien minuten naar het parcours en parkeer in het fietsenrek op het evenemententerrein. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.

Blijf volledig op de hoogte via www.sportvisserijnederland.nl We houden je via deze website op de hoogte van het EK Dobbervissen. Wil je echt helemaal niks missen en direct op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg dan de Facebook-pagina WedstrijdvissenNL.


Het EK Dobbervissen 2024 - Powered by Fisherman’s Friend

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.