Vuurdoop - High-Speed Line Remover van Ultimate

994
06 sep 2024

De High-Speed Line Remover van Ultimate is een praktisch hulpmiddel bij het vervangen van je lijn. Dit compacte apparaatje maakt het verwijderen van lijn van een molenspoel of een werpreel een fluitje van een cent. Hij is met één hand te bedienen en biedt naast gemak ook enkele praktische voordelen ten opzichte van het ouderwetse handwerk.

Bron: Hét VISblad september - rubriek 'Vuurdoop'

Iedere sportvisser zal op zijn tijd een nieuwe lijn op zijn molen of reel zetten. Voordat het zover is moet de oude lijn wel eerst worden verwijderd. Dat kun je handmatig doen, maar dit van de spoel ‘plukken’ van de lijn is best een tijdrovend klusje – zeker als je meerdere molens van verse lijn wilt voorzien.
 
Met de High-Speed Line Remover ben je echter in een handomdraai klaar. Voer de lijn door het gaatje aan de voorzijde van het apparaatje, waarna je met een druk op de knop van start gaat en moeiteloos meters lijn worden verwijderd. De snelheid en de efficiëntie waarmee de lijn wordt afgespoeld komt op het conto van de krachtige motor in de High-Speed Line Remover. Deze wordt aangedreven door twee AA-baterijen (die zijn bij aankoop niet inbegrepen).

Lijn opvangen in de prullenbak

Volgens de productbeschrijving voltrekt een en ander zich met een snelheid van circa 3,5 meter lijn per seconde. Dat is vrij vlot, dus wanneer je slechts een deel van de lijn wilt verwijderen – bijvoorbeeld als je een backing op de spoel hebt liggen die daar mag blijven zitten – is het wel even zaak om goed op te letten en de knop niet te lang in te drukken. Verder is het raadzaam en praktisch om thuis wat ruimte te maken zodat je georganiseerd aan de slag kunt.
 
Plaats de molen stevig op een tafel, positioneer de lijnverwijderaar onder de molen en laat vervolgens het mechanisme en de zwaartekracht hun werk doen. Hierdoor valt de lijn gemakkelijk naar beneden en kan je deze direct opvangen in een zak of prullenbak.
De gadget is gemaakt van stevige kunststof materialen, zeer compact (13 cm x 3,5 cm x 3,5 cm) en weegt slechts 65 gram. Een ander handig pluspunt is de ingebouwde cutter, waarmee je de lijn eenvoudig kunt doorknippen zodra deze is verwijderd.


Doe mee & win - prijsvraag voor abonnees

Als abonnee van Hét VISblad maak je bij elke Vuurdoop-editie kans op één van de weggeefexemplaren. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.com/sportvisserijnl.



Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 14,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en lees je het magazine zowel in print als digitaal. Kies je ervoor om het magazine alleen digitaal te ontvangen, dan betaal je slechts € 9,95. In beide gevallen krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier voor meer informatie.



Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.