Vuurdoop – loodvrije Nytro Targetz feeders

400
30 jul 2024

De Targetz Feeders van Nytro werpen zeer accuraat, lekker ver en hebben minimale weerstand bij het binnenhalen. Dit zijn ideale eigenschappen voor de feedervisserij, waarbij nauwkeurige worpen een must zijn. Een hele fijne bijkomstigheid is dat deze range voerkorven loodvrij is.

Bron: Hét VISblad september - rubriek 'Vuurdoop'

Dit jaar lanceerde Nytro twee soorten loodvrije korven: de Targetz Bullet Feeders en de Targetz open-end Feeders. De open-end modellen werpen nauwkeurig en blijven door de platte achterkant heel goed op de bodem liggen. Bij een harde zijwind gooi je een korf met een blokmodel echter niet zomaar tien worpen achter elkaar op precies dezelfde plek.

Voor het echte precisiewerk pak je het bullet model. De unieke vorm en de plek waar het werpgewicht zit – midden onder de korf – maken dat dit type rechter vliegt, verder gooit en zich vlot binnen laten draaien.

Nette afwerking: oog voor detail

De Targetz-korven zijn ontwikkeld in samenwerking met Tommy Pickering. Deze getalenteerde wedstrijdvisser zoomde in op de kleinste details om de voerkorven optimaal te laten presteren. Zo is er lang nagedacht over de plaatsing en grootte van de gaatjes: die zorgen voor een betere waterstroom.

Dit maakt de korven geschikt voor het brengen en loslaten van verschillende soorten voer, precies op de plek waar jij de vis verzameld wilt hebben. Er is daarbij gekozen voor plastic in plaats van gaas aangezien dit type kunststof sneller omhoog komt tijdens het draaien; wat de kans op vastraken in waterplanten of een obstakel verkleint.

Verkrijgbaar in drie mater en verschillende gewichten

Beide modellen voerkorven zijn verkrijgbaar in drie maten: small, medium en large. Van ieder formaat zijn er verschillende gewichten beschikbaar, zodat je altijd een geschikte korf kunt vinden die goed aansluit op de omstandigheden van het moment. Afhankelijk van de afstand, stroming en wind kies je tussen ge wichten van 20, 30, 40, 50 of 60 gram. Het formaat van de korf kies je door te bepalen hoeveel voer je op de stek wilt brengen.

Doe mee & win - prijsvraag voor abonnees

Als abonnee van Hét VISblad maak je bij elke Vuurdoop-editie kans op één van de weggeefexemplaren. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.com/sportvisserijnl.



Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 14,95 sluit je al een jaarabonnement af (tien edities) en lees je het magazine zowel in print als digitaal. Kies je ervoor om het magazine alleen digitaal te ontvangen, dan betaal je slechts € 9,95. In beide gevallen krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier voor meer informatie.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.